Rolux

Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h. Vikendom ne radimo.

Radno vreme: Pon-Pet od 09-17h. Vikendom ne radimo.

Trakaste zavese

Trakaste zavese su vertikalne zavese i odličan su izbor za dekoraciju poslovnih objekata i lokala. Tu su apsolutno neprikosnovene i prvi su izbor među zavesama godinama unazad. 

Ovaj tip zavesa je prosto dizajniran za kancelarijski ambijent i daju prostoru dozu ozbiljnosti i svedenosti. Ali trakaste zavese ne nalaze svoju primenu samo u dekoraciji poslovnih prostora. Sve češće se koriste kao elegantno rešenje i za stambene prostore. Jedan od razloga zašto se sve više koriste i u kućama i stanovima je i činjenica da su izrađene od veoma kvalitetnih plastificiranih tkanina koja pored toga što se veoma lako održavaju, takođe su i antistatička i antibakterijska, tj. ne skupljaju prašinu i neprijatne mirise. 

Pored elegancije i antibakterijskih svojstava trakastih zavesa, ne bi trebalo zaboraviti da one pružaju i odličnu zaštitu od sunčeve svetlosti. Platna, odnosno tkanine od kojih su izrađene nisu providne, pa se prostor po potrebi može lako zamračiti. Trake su vertikalne i pomeraju se pomoću lančića, na taj način regulišući količinu svetlosti u prostoriji. Skupljane zavese može biti samo u jednu stranu, tj. jednostrano ili od sredine ka oba kraja, tj. dvostrano.

Najčešća pitanja

zavese novi sad

Ovaj tip zavesa je savršen za pokrivanje većih otvora, poput izloga, a u zavisnosti od Vaše želje širina traka može biti u dimenzijama od 89mm ili 127mm. 

Prva širina trake od 89mm se koristi za manje staklene površine, tj. za uže prozore. Ovaj model sadrži veći broj traka i samim tim deluje bogatije, a savršen je za prostore gde nema prevelikog broja prozora.

Širina traka od 127mm je idealna za pokrivanje većih staklenih površina, pogotovo onih širih od 3m. 

ROLUX ima u ponudi preko 50 boja i dezena trakastih zavesa izrađenih od plastificiranog platna koje ne skuplja prašinu i neprijatne mirise.

Za kancelarije i poslovne prostore najčešće se biraju bela ili siva boja tkanine,dok kada su u pitanju trakaste zavese za dnevnu sobu i stambene prostore boja određuje u zavisnosti od boje stolarije i nameštaja.

ROLUX vrši montažu zavesa po zahtevu klijenata ali ako želite sami da obavite taj deo posla evo par saveta koji mogu biti od pomoći. 

Proces uzimanja mera i montaže trakastih zavesa veoma je sličan kao i kod klasičnih zavesa. Pri uzimanju širine i visine zavese treba voditi računa o nekoliko stvari.

Širina zavese se određuje tako što se na širinu prozora doda još 10% od dužine zbog skupljanja traka. Kod visine potrebno je odrediti mesto montaže zavese ,tj. da li se zavesa montira na plafonu ili na zidu iznad prozora. Visina takođe zavisi i od toga da li zavesa ide do poda ili do radijatora. Na to treba oduzeti i par centimetara kako zavesa ne bi dodirivala pod ili radijator.

Proces montaže je jednostavan. Za to će Vam ipak biti potrebno oko pola sata i nešto alata poput bušilice, šrafcigera, klešta. Postavljanje garnišne predstavlja najveći deo posla nakon koga se trake kače u nizu, a na njihovim krajevima se stavljaju tegovi koji ih zatežu na dole.

Ovaj tip zavesa je veoma praktičan i lak za rukovanje i održavanje. Redovnim čišćenjem, kao i kod drugih komada nameštaja, produžićete im vek trajanja. Kada su u pitanju trakaste zavese održavanje je vrlo jednostavno i zahteva svega nekoliko minuta. Dovoljno je prebrisati ih vlažnom krpom. 

Treba izbegavati jaka hemijska sredstva jer mogu oštetiti tkaninu. Eventualno, pre brisanja krpom možete prašinu i usisati usisivačem. 

Naglašavamo da ih nikako ne treba prati u mašini. Znači nema potrebe za skidanjem, pranjem i peglanjem zavesa. Dovoljno je redovno ih čistiti  vlažnom krpom i ako ima potrebe pokupiti prašinu usisivačem.

Trakaste Zavese Slike

Klikni na sliku za uvećanje

Trakaste Zavese Cena

Cena trakastih zavesa se određuje po m2 i zavisi od više faktora; od vrste izabranog mehanizma, širine trake, površine staklenog prostora koji se pokriva, vrste tekstila. ROLUX Vam nudi vrhunski kvalitet po povoljnim cenama, sa ili bez ugradnje po Vašoj želji. Cena trakastih zavesa je od 15 eur/m2 u dinarskoj protivvrednosti. Ipak za tačne cene izabranog modela zavesa, kao i sve druge informacije najbolje je da pozovete broj +381 60 300 65 30 na kojem ćete dobiti sve odgovore na pitanja u vezi izrade, cena i  montaže naših proizvoda.

Imate pitanje za nas?

Ukoliko imate pitanje za nas, želite besplatnu procenu, zakažete uzimanje mera ili jednostavno želite da poručite neki od naših proizvoda pozovite nas.